pijl

We zijn uitverkocht voor dit weekend!

Het menu van komend weekend
29, 30 & 31 januari is te bestellen vanaf dinsdagavond 18:00 uur via onze website.

Team Jonge Dikkert

Dikkert @ Home 2021 

4-gangenmenu € 39,50
Afhaaldagen vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 januari


Runderentrecote met tandoori gemarineerd, hangop,
zoetzure groenten, koriander en papadum
 Of
In zoutkorst gebakken koolrabi met Pierre Robert, peterselie, De Jonge Dikkert

hazelnoot en grapefruit 'leche de tigre'

 ***

Bloemkool-kerriesoep met cashewnoten, bieslook 
De Jonge Dikkert
en Reypenaer kaasstengel

 ***

Gebakken heilbot met gerookte beurre blanc, venkel,
fregola, dille en ingelegde witte druiven

Of

Gebraden eendenborst met geroosterde prei, Roseval aardappel, dragoncrème, sinaasappel-steranijs-vinaigrette en specerijenjus

(Om de laatste handelingen te kunnen uitvoeren voor dit gerecht
moet u in het bezit zijn van een koekenpan en een beetje zonnebloemolie of sojaolie.)

Of

Geroosterde flespompoen met portobello, walnoot, Reblochon, De Jonge Dikkert

gnocchi, citroentijm en paddenstoelenroomsaus

 ***

Tarte tatin van ananas met rozemarijn, gezouten De Jonge Dikkert
macadamia-pralinemousse en rum-tonkaboonroom


Kaas als extra gerecht te bestellen voor € 8,00 p.p.De Jonge Dikkert
Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasau 


Alle gerechten met een De Jonge Dikkert zijn vegetarisch.

Naast onze bijpassende wijnpakketten en keuze voor bruisend aperitief is het mogelijk om ons eigengemaakt brood & boter bij te bestellen.


------------------------------

Onze bijpassende wijnpakketen

Wijnpakket 1  € 27,00       

Pinot Grigio – Casa Roma Venezia:
Lekker zwoel met tonen van sinaasappel en perzik. Nog steeds frisse tonen in de nasmaak. De wijn rijpt enige tijd na op zijn eigen gistcellen waardoor die een zachtere afdronk krijgt. Wij combineren dit glas met de runderentrecote door de vettigheid in combinatie met de specerijen.

Deze stijl pinot grigio wordt hier in Nederland heeft meest gewaardeerd in combinatie met eten.

Granache/Syrah – Château Beauchene Côte du Rhône:
Prachtige rode wijn gemaakt van de oude grenache en syrahstokken van ongeveer 40 jaar. De smaak is bijna fluweel en geeft impressies van zowel rode en zwarte vruchten als kruidig hout met een vleugje vanille. Lekker soepel en toch behoud van intensiteit.

Wijnpakket 2  € 29,50

Chardonnay, Elevé en Fûts – Domaine des Montarels:
Deze chardonnay, Elevé en Fûts heeft aroma’s en smaaktonen van gekonfijt citrusfruit, perzik, toast, vanille en honing. De wijn rijpt voor tenminste 8 maanden op eikenhouten vaten. Heerlijk te combineren met romige visgerechten zoals de heilbot van deze week maar denk ook aan schaaldieren zoals kreeft.

Tempranillo/graciano/garnacha – Ostatu Rioja Crianza:
Deze intense Spanjaard is er voor de echte liefhebber. Smaken als pruimen, laurier en chocola gaan gepaard met een lange afdronk. Sowieso bij een hoofdgerecht met stoofvlees een goede begeleider, maar misschien wilt u deze wel bij onze kaasselectie! Het kan allemaal. Deze wijn heeft nog een bewaarpotentieel van vijf jaar. Met de jaren worden deze smaken nog mooier.

potentieel van vijf jaar. Met de jaren worden deze smaken nog mooier.

Als suggestie voor een heerlijk aperitief.

"Vuurzee" Vonkelbier van De Goede & De Stoute:
Door gebruik te maken van champagnegist uit de beroemde Franse regio Reims krijgt Vuurzee haar uiterst aangename zachte mousse en haar licht minerale en lactische afdronk. De handgeplukte Hongaarse Pinot-Noir druiven zorgen ervoor dat Vuurzee een fruitig karakter krijgt. Hierdoor wordt de in bier zo typerende bitterheid mooi uitgebalanceerd.

Suggesties: De juiste drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt het best tot haar recht in een wijnglas of open flûte. Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse.
De Jonge Dikkert
Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:
Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.


We zijn uitverkocht voor dit weekend! Het menu van komend weekend 29, 30 & 31 januari is te bestellen vanaf dinsdagavond 18:00 uur via onze website. Team Jonge Dikkert


Ophaallocatie Jonge Dikkert:


Maak hier de keuze voor uw voor- en hoofdgerecht, tevens kunt u het menu uitbreiden met extra's als een selectie kaas, brood & bijpassende wijnen


Voorgerecht:


Hoofdgerecht:


Extra's:


Wijnpakketten


Wijnen


© 2021 -

Digital4uPrivacy verklaringContact