pijl

Jonge Dikkert @ Home is gestopt aangezien wij weer gasten mogen ontvangen in ons restaurant 

4-gangenmenu € 39,50

Afhaaldagen vrijdag 28, zaterdag 29 & zondag 30 mei

Licht gerookte makreelfilet met Thaise basilicum, verse augurk, lila radijs, rijstkroepoek en dashi-bouillon
Of
Hollandse groene asperge met gebrande prei,
zilverui, bieslook en vichyssoise De Jonge Dikkert

 ***
Groene gazpacho met basilicumcrème, komkommer, Manchego en crostini De Jonge Dikkert
***
Scholfilet gegaard in beurre noisette met paddenstoelen-tortellini,
lamsoren, borlottibonen en beurre blanc
Of
Kalfssukade zacht gegaard met La Bonnotte aardappel, knolselderij,
Taggiasche olijf, peterselie en rodewijnjus 
Of
Gebakken cepes met gebakken knolselderij, La Bonnotte aardappel,
Rouvener en paddenstoelen-tijmsaus De Jonge Dikkert
***
Bramen-zoethoutmousse met pure chocolade-namelaka en ingelegde bramen De Jonge Dikkert

Kaas als extra gerecht te bestellen voor € 8,00 p.p.De Jonge Dikkert
Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasau 


Alle gerechten met een De Jonge Dikkert zijn vegetarisch.

------------------------------

Onze bijpassende wijnen    

Muscadet Les Vignes du Bourg – Domaine Julien Braud:

Deze Muscadet van Julien Braud is een Muscadet op zijn best. Toegankelijk en puur, met citrus, florale tonen en in de afdronk proef je de zilte zee, zo typerend voor een Muscadet. Perfect voor aperitief en ontzettend goed te combineren bij onze groene asperges.

 

Sauvignon blanc – Domaine Chavet Menetou-Salon:

Deze Menetou-Salon van Domaine Chavet is lichtgeel van kleur. In geur en smaak aroma’s van citrus, nectarine, perzik en bloemen. Wij hebben wijn speciaal geselecteerd op de makreel van deze week. Onze sommeliers leggen uit dat de makreel geserveerd wordt met een dashi-bouillon. De zuren in de wijn zorgen voor een mooi balans met de garnituren.

 * tevens kunt u hier een halve fles van bestellen *

 

Merlot/Cabernet franc/Cabernet sauvignon – Château Barrabaque Canon Fronsac:

Deze Château Barrabaque is een mooie volle en sappige wijn met veel rood fruit en een subtiele houttoon. Geconcentreerd met toetsen van framboos, aardbei en aalbes die zich naarmate de wijn ouder wordt geleidelijk ontwikkelen naar leer en mokka. De kalfssukade combinatie met de knolselderij en rodewijnjus zorgt ervoor dat deze wijn zijn elegantie laat zien.

 

Spätburgunder – Stern Pfalz:

Deze pinot noir is elegant in z’n stijl. In de neus zit er zit wat hout in de geur op een heel beschaafde manier. Mooie smaak als zoete rijpe rode kersen, en dan heel aromatisch. Het heeft zuren, precies voldoende tannine die worden versterkt door houttannine, beschaafde alcohol, met een prettige afdronk. Wij raden aan deze wijn op 18 graden te serveren in combinatie met het hoofdgerecht van gebakken cepes en de scholfilet.

 
Diverse aperitief suggesties

"Vuurzee" Vonkelbier van De Goede & De Stoute:

Door gebruik te maken van champagnegist uit de beroemde Franse regio Reims krijgt Vuurzee haar uiterst aangename zachte mousse en haar licht minerale en lactische afdronk. De handgeplukte Hongaarse Pinot-Noir druiven zorgen ervoor dat Vuurzee een fruitig karakter krijgt. Hierdoor wordt de in bier zo typerende bitterheid mooi uitgebalanceerd.

Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:
Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.


Bestelformulier


Ophaallocatie Jonge Dikkert:


Maak hier de keuze voor uw voor- en hoofdgerecht, tevens kunt u het menu uitbreiden met extra's als een selectie kaas, brood & bijpassende wijnen


Voorgerecht:


Hoofdgerecht:


Extra's:


Bijpassende wijnen selectie van Kim & Esther


Diverse wijnen & aperitief suggesties


© 2021 -

Digital4uPrivacy verklaringContact