pijl

Jonge Dikkert @ Home 2021 

4-gangenmenu € 39,50

Afhaaldagen vrijdag 14, zaterdag 15 & zondag 16 mei

Kalfstartaar met gerookte paling, zure room, klaverzuring,
geconfijte aardappel, lavas en desemkrokant
Of
Witte asperge met ajo blanco, gefermenteerde knoflook,
amandel, zilte groenten en witte druif De Jonge Dikkert
***
Bospeen-harissa-crèmesoep met baba ganoush,
oregano, halloumi en pita De Jonge Dikkert
 ***
Gebakken zeebaarsfilet met spek-parelgort,
kapucijners, venkel, Sint Jansui en saffraansaus
Of
Rouleau van lamsschouder met Hollandse groene asperge,
meiknol, dragon, Rosevalkriel en koffie-lamsjus
Of
Cannelloni gevuld met peulvruchten en Taleggio,
daslook en broccoli-pistachesaus De Jonge Dikkert
*** 
Banaan-rummousse gevuld met pecannoot-praline,
gemarineerde banaan en gezouten karamel De Jonge Dikkert

Kaas als extra gerecht te bestellen voor € 8,00 p.p.De Jonge Dikkert
Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasau 


Alle gerechten met een De Jonge Dikkert zijn vegetarisch.

------------------------------

Onze bijpassende wijnen    

Sauvignon Blanc – Domaine des Corbillières Touraine:

De oude Franse wijnregio Touraine ligt zo ongeveer midden in de Loire vallei, bij de stad Tours. Deze sauvignon blanc heeft delicate aroma’s van bloemen en fruit zoals citroen, peer en nectarine. Heerlijk als aperitief én het voorgerecht van witte asperge met zilte groenten.

 

Albariño – Fillaboa Rías Baixas:

Intens en aromatisch met rijpe citrus, ananas, appel en mango. De smaak is zowel fris als soepel en romig met levendige zuren en een prachtige balans.Serveer op 8 à 10 graden bij het voorgerecht van kalfstartaar.

Verdejo – Beronia Rueda:

Een lichtgele wijn met groene appel tinten. Intens aromatisch, het laat tonen proeven van citrus en wit fruit samen met kruidachtige aroma's die typisch zijn voor de druivenras, denk aan venkel. Een ideale begeleiding voor alle soorten visgerechten.

Barbera d’Alba – Prunotto:

Levendige, robijnrode kleur. Rijke geur met aroma’s van donker fruit, specerijen, hout en rozen. Volle en harmonieuze smaak. Een heerlijke, zachte Barbera met een fruitig karakter. Ideaal bij de lamsschouder.

 

Fleurie La Roilette – Domaine Bernard Métrat:

Een geconcentreerde wijn met aroma’s van kersen, bessen en frambozen. Door de herkomst en opvoeding op eikenhouten vaten heeft de wijn, naast het compacte fruitkarakter ook complexiteit en kracht. Hierdoor is de wijn prettig bij zeebaars met spek.

 
Diverse aperitief suggesties

"Vuurzee" Vonkelbier van De Goede & De Stoute:

Door gebruik te maken van champagnegist uit de beroemde Franse regio Reims krijgt Vuurzee haar uiterst aangename zachte mousse en haar licht minerale en lactische afdronk. De handgeplukte Hongaarse Pinot-Noir druiven zorgen ervoor dat Vuurzee een fruitig karakter krijgt. Hierdoor wordt de in bier zo typerende bitterheid mooi uitgebalanceerd.

Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:
Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.


Bestelformulier


Ophaallocatie Jonge Dikkert:


Maak hier de keuze voor uw voor- en hoofdgerecht, tevens kunt u het menu uitbreiden met extra's als een selectie kaas, brood & bijpassende wijnen


Voorgerecht:


Hoofdgerecht:


Extra's:


Bijpassende wijnen selectie van Kim & Esther


Diverse wijnen & aperitief suggesties


© 2021 -

Digital4uPrivacy verklaringContact