pijl

De Jonge Dikkert

Dit was voorlopig de laatste keer
Jonge Dikkert @ Home
vanaf 5 juni mogen wij
u weer verwelkomen
in ons restaurant! 


Marcel wil u deze week wederom verleiden met een niet-alledaags product. Dit keer de borlottiboon. Deze peulvrucht heeft een ietwat zoete, nootachtige smaak en is bijzonder lekker bij de in beurre noisette gegaarde scholfilet met tortellini, één van de keuzes uit in ons 4-gangen menu van aankomend weekend. 


Rauw zien de borlottibonen met zijn roodpaarse spikkels er bijzonder esthetisch uit. Eenmaal gekookt krijgt de boon een mooie roodbruine kleur. Ze lijken dan een beetje op kievitseieren, vandaar dat ze in het Nederlands ook wel kievitsbonen worden genoemd.

Als hoofdgerecht kunt u ook kiezen voor zacht gegaarde kalfssukade of de vegetarische keuze bestaande uit gebakken cepes met knolselderij. Als nagerecht verwennen wij u graag met een bramen-zoethoutmousse met pure chocolade-namelaka. Dat wordt genieten!


Warme groet,

Team De Jonge Dikkert

Het menu is telefonisch te bestellen van woensdag t/m vrijdag tussen 12:00 en 17:00 uur 020-6433333 of via onze website vanaf dinsdagavond www.jongedikkert.nl.

De Jonge Dikkert

Het menu is in ons restaurant af te halen op
vrijdag, zaterdag & zondag vanaf 15:00 tot 18:00 uur. 

De bereidingen staan eenvoudig uitgelegd op onze site, of scan de bijgeleverde QR codes voor ‘live’ uitleg. Wij garanderen u dat u ook dit menu met slechts een paar kleine handelingen binnen no time op tafel staat.

Jonge Dikkert @ Home 2021 

4-gangenmenu € 39,50

Afhaaldagen vrijdag 28, zaterdag 29 & zondag 30 mei

Licht gerookte makreelfilet met Thaise basilicum,
verse augurk, lila radijs, rijstkroepoek en dashi-bouillon
Of
Hollandse groene asperge met gebrande prei,
zilverui, bieslook en vichyssoise De Jonge Dikkert

 ***
Groene gazpacho met basilicumcrème, komkommer,
Manchego en crostini De Jonge Dikkert
***
Scholfilet gegaard in beurre noisette met paddenstoelen-tortellini,
lamsoren, borlottibonen en beurre blanc
Of
Kalfssukade zacht gegaard met La Bonnotte aardappel, knolselderij,
Taggiasche olijf, peterselie en rodewijnjus 
Of
Gebakken cepes met gebakken knolselderij, La Bonnotte aardappel,
Rouvener en paddenstoelen-tijmsaus De Jonge Dikkert
 
***
Bramen-zoethoutmousse met pure chocolade-namelaka
en ingelegde bramen
 
De Jonge Dikkert


Kaas als extra 5e gang voor € 8,00 p.p.De Jonge Dikkert
Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasau

Alle gerechten met een De Jonge Dikkert zijn vegetarisch.

Naast onze bijpassende wijnen en keuze voor bruisend aperitief is het mogelijk om ons eigengemaakt brood & boter bij te bestellen.

De Jonge Dikkert
 

© 2021 -

Digital4uPrivacy verklaringContact