pijl

Jonge Dikkert @ Home
De Jonge Dikkert

 

Beste gast,

De laatste menu's voor dit weekend zijn uitsluitend zondag telefonisch te bestellen
vanaf 12:00 uur! 0206433333 


Wij wensen u een fijn weekend!

Team Jonge Dikkert

Voor het komende weekend heeft onze chef Marcel weer een heerlijk culinair menu gemaakt dat u thuis kunt bereiden. Met de instructievideo’s is dit heel eenvoudig om te doen en maakt u de borden op net als Marcel zelf. Zoals u van ons gewend bent is er weer een keuzeoptie in het voor- en hoofdgerecht. Daarnaast kunt u ook kiezen voor kaas in plaats van het dessert. Zo stelt u het 4-gangenmenu samen naar eigen wens en behoefte en kunt u het met kaas ook uitbreiden naar 5 gangen.

Maak het menu compleet met een van de bijpassende wijnpakketten. 
Let op! Het aantal menu’s is beperkt en op = op.

Het onderstaande menu Jonge Dikkert @ Home voor het weekend van 3, 4 en 5 juli is door Michelin bekroond met een BIB Gourmand.


Team Jonge Dikkert

Het menu is telefonisch bestellen woensdag t/m zaterdag dagelijks vanaf 12:00 tot 17:00 uur. 020-6433333 of via onze website vanaf dinsdagavond www.jongedikkert.nl


Het menu is in ons restaurant af te halen. 

Betaling kan uitsluitend met pin, creditcard of contant
(geen dinercheques of andere waardebonnen). 

Menu voor 4, 5 & 6 juli 2020
4-gangenmenu € 35,00

Albacore-tonijn met avocado, ponzu, kumquat en rettich
Of
Kwartelfilet en geconfijt boutje met romescosaus, mandarijn en boontjes

*****

Bloemkoolsoep met gefrituurde Hollandse garnalen, gerookte amandel en peterselie

 *****

Scholfilet met gerookte beurre blanc, dille, chanterelle, lamsoren en zeekraal
Of
Zacht gegaard kalfsvlees met aardappelmousseline,
gepofte sjalot, doperwten en citroentijm-jus

*****
 
Gemarineerde kiwi met limoenblad-mousse en specerijen

Of

Selectie van 5 kazen:
Valencay, Alta Langa Rochetta, Reblochon,
Reypenaar 2 jaar oud VSOP en Shropshire
met geconfijte bleekselderij, appelstroop en pane carasau


 Selectie kaas is tegen meerprijs van € 3,50

Kaas als extra gerecht voor € 8,00 p.p.

Het menu is zo voorbereid dat u deze thuis in een handomdraai kunt bereiden zonder zelf echt in de pannen te moeten roeren. Aan de hand van de “hand-out” leest u hoe u het gerecht moet opwarmen en met het instructiefilmpje presenteert u het gerecht als Marcel zelf. U maakt voor uw gezelschap goede sier als topchef, succes verzekerd!  Dus u volgt ons stap voor stap, of u laat zich leiden door eigen creativiteit. Het is allemaal goed.

Onze bijpassende wijnpakketen

3, 4 en 5 juli

Wijnpakket 1       39,00      

Alto Adige Pinot Grigio 2018 Colterenzio
In Alto Adige groeien meer dan 20 verschillende soorten druivenrassen. De welbekende Pinot Grigio wordt graag gedronken.  Colterenzio Schreckbichl wordt gezien als de beste wijnmaker uit Alto Adige. Deze stijl is te herkennen aan de heldere, frisse tonen van citrus. Denk aan grapefruit met in de finale een toets van meloen. Onze sommeliers: ‘’Wij kiezen voor een lichte stijl Pinot Grigio omdat wij deze week ceviche in het menu hebben.’’

  

  

Pfalz Spätburgunder Stern:
Deze spätburgunder ofwel pinot noir, kenmerkt zich door de aroma’s van rood fruit met een vleugje hout. Er zijn voldoende zuren en tannine aanwezig om de wijn te combineren met het hoofdgerecht van zowel Maiskip als zeeduivel. Wij raden aan deze wijn te drinken op een tempratuur rond de 17 graden

 

Wijnpakket 2       41,00      

Boschendal Chardonnay en Pinot Noir:
Gemaakt van de klassieke Champagne blend Chardonnay-Pinot Noir, maar dan zonder bubbels. Een top glas rosé met finesse wat fantastisch combineert met vele gerechten. De wijn is heerlijk fris met tonen van aardbei, framboos, aalbes en grapefruit. Drink deze wijn op een zomerse dag in combinatie met de voorgerechten van dorade of gerookte eendenborst.

 Zweigelt - Claus Preisinger Burgenland:
Zweigelt is een druivenras die vooral in Oostenrijk en Hongarije voorkomt. We zien het niet zo vaak. Jammer, want met deze zomerse tempraturen is deze wijn ideaal. Hij wordt het liefst licht gekoeld gedronken. Het is een wijn met lichte kruidigheid en tonen van rood fruit zoals kersen en bramen.


Als suggestie voor een heerlijk aperitief.

Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:

Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.

De Jonge Dikkert