Gerookte kalfsmuis met tonijncrème, kappertjes, macadamia,
frisée en appel-balsamico
Of
BBQ gele biet met sweet sensation peer, Stilton,
walnoot en citroen-tijmcrème
***
Aubergine-crèmesoep met hummus, feta, oregano en Libanees brood
***
Snoekbaars met dashi-beurre blanc, flower sprouts,
truffelaardappel en shiitake
Of
Runderentrecote met gefermenteerde knoflookjus, gebraisseerde ui,
geconfijte oer-aardappel, pied de mouton en peterselie
(Bij dit hoofdgerecht ontvangt u een extra instructie
van Marcel en u heeft een koekenpan nodig.)
Of
Gebakken broccoli met romige uienjus, macadamia, pied de mouton,
oer-aardappel, Comtè en peterselie
***
Panna cotta van mandarijn met pepernoot, pure chocolademousse,
karamel en marsepeinsaus
Kaas als extra 5e gang voor € 8,00 p.p.
Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasau
Naast onze bijpassende wijnpakketten is het mogelijk
om ons eigen brood & boter bij te bestellen.
Alle gerechten met een zijn vegetarisch.
------------------------------
Chardonnay - Domaine des Gardines Macon Villages:
Een chardonnay uit het zuidelijkste deel van de Bourgogne. Elegant, frisse zuren van limoen en een romige afdronk van brioche. De wijn is even op houten vaten gerijpt. Een ideale begeleider bij het voorgerecht van kalfsmuis.
Ventoux Passe Colline - Balma Vénitia:
Rond en fruitig, naast complex en elegant. In het glas veel zwart fruit, kruiderij en zachte tannine. Deze wijn wordt gemaakt van syrah, carignan en cinsault. Combineer deze wijn met de runderentrecote en proef de ideale wijn-spijs combinatie.
Godello - Bodegas y Viñedos Merayo Bierzo:
Een lichtgele wijn in het glas met intense aroma’s van groene appel, nectarine, citrusfruit en venkel. Deze wijn is heerlijk als aperitief of bij zeevruchten en visgerechten. De wijn is niet op houten vaten gerijpt, om die reden bevat het nog fijne, frisse zuren. Het wijngebied Bierzo verwacht een grote toekomst!
Zweigelt - Claus Preisinger Burgenland:
Zweigelt is een druivenras die vooral in Oostenrijk en Hongarije voorkomt. We zien het niet zo vaak. Hij wordt het liefst licht gekoeld gedronken. Het is een wijn met lichte kruidigheid en tonen van rood fruit zoals kersen en bramen.
Als suggestie voor een heerlijk aperitief.
"Vuurzee" Vonkelbier van De Goede & De Stoute:
Door gebruik te maken van champagnegist uit de beroemde Franse regio Reims krijgt Vuurzee haar uiterst aangename zachte mousse en haar licht minerale en lactische afdronk. De handgeplukte Hongaarse Pinot-Noir druiven zorgen ervoor dat Vuurzee een fruitig karakter krijgt. Hierdoor wordt de in bier zo typerende bitterheid mooi uitgebalanceerd.
Suggesties: De juiste drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt het best tot haar recht in een wijnglas of open flûte. Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse.
Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:
Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.