pijl

Menu 27, 28 & 29 November 
4 gangen € 39,50

Tonijn ‘tataki’ met Tom yum, Thaise basilicum,
gepofte rijst, papaja en sesam
Of
Geroosterde avocado met bloedsinaasappel ‘leche de tigre’ koriander
gezouten-karamelpopcorn en mais crème De Jonge Dikkert
 ***
Gebakken bloemkool-crèmesoep met camembert crème, hazelnoten, peterselie en brioche
 ***
Kabeljauwrugfilet met spitskool, citroen, amandel,
groene olijf, gnocchi en polentasaus
Of
Parelhoen supreme met gepofte rode biet, orzo,
koningsboleet en eekhoorntjesbroodsaus
Of
Gebakken Bloemendaalse gele met eekhoorntjesbrood,
gnocchi, parmezaan, amandel, groene olijf en polentasausDe Jonge Dikkert
 ***
Rembrand appel met specerijen, frangipan,
kaneel mousse en vanillecrème De Jonge Dikkert

 

Kaas als extra 5e gang voor € 8,00 p.p.
Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasauDe Jonge Dikkert

Naast onze bijpassende wijnpakketten is het mogelijk
om ons eigen brood & boter bij te bestellen. 

Alle gerechten met een De Jonge Dikkert zijn vegetarisch. 

Onze bijpassende wijnpakketen

Wijnpakket 1  € 32,50       

Tempranillo Blanco/Malvasia/Viura – Nivarius Rioja Blanco:
Dit is een bijzonder glas witte wijn uit Rioja. Het heeft een elegante strogele kleur, in de neus citrus zoals grapefruit tonen. Frisse, strakke aanzet met een ronde afdronk. De wijn wordt 4 maanden gerijpt op sur lie, dit soort voor een romige smaak.

 

Barbera d’Alba – La Canöva:
Ergens tussen de groene heuvels rondom Barbaresco tref je het prestigieuze wijnhuis La Ca’növa van de Rocca familie aan. Deze Barbera is een aardse, fruitige volle wijn waarin de stijl van de makers direct herkenbaar is. Een heerlijke wijn met nuances van herfstachtige kruiden, denk aan zoethout.

 

Wijnpakket 2 € 27,50

Riesling – Franzen:
Zoetzuur, sappig en vriendelijke smaken. Het is nog steeds een droge wijn! Dit is het favoriete druivenras van onze sommelier Kim. Weingut Franzen heeft zijn riesling druiven op de steilste wijngaard van Europa gepland, in de Moezel. De wijn bevat mineralige tonen met een tropisch hintje.

 

Primitivo – Masseria Tagaro:
Met het wildseizoen in aantocht is dit iets wat u zeker wilt proeven. In de smaak is dit een bommetje vol zwart kersenfruit. De wijn komt uit de hak van Italië, Puglia. Het is een betrouwbare en klassieke druif die goed overeind blijft bij stoofvlees. De tannines zijn aangenaam en goed in balans met een alcoholpercentage van 13,5%.



Als suggestie voor een heerlijk aperitief.

"Vuurzee" Vonkelbier van De Goede & De Stoute:
Door gebruik te maken van champagnegist uit de beroemde Franse regio Reims krijgt Vuurzee haar uiterst aangename zachte mousse en haar licht minerale en lactische afdronk. De handgeplukte Hongaarse Pinot-Noir druiven zorgen ervoor dat Vuurzee een fruitig karakter krijgt. Hierdoor wordt de in bier zo typerende bitterheid mooi uitgebalanceerd.

Suggesties: De juiste drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt het best tot haar recht in een wijnglas of open flûte. Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse.

Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:
Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.



BESTELFORMULIER UITSLUITEND VOOR BEZORGEN


Bezorgen op vrijdag & zaterdag door de firma Besseling mits besteld voor donderdagavond 22:00 uur. Kosten € 27,50 per bestelling.


Maak hier de keuze voor uw voor- en hoofdgerecht, tevens kunt u het menu uitbreiden met extra's als een selectie kaas, brood & bijpassende wijnen.


Voorgerecht:


Hoofdgerecht:


Wijnpakketten


Wijnen