pijl

Jonge Dikkert @ Home 2.0
De Jonge Dikkert


Geachte gast,

We zijn voor dit weekend 23 & 24 oktober uitverkocht!

U kunt het nieuwe menu vanaf dinsdagavond
27 oktober
weer bestellen voor het volgende weekend!


Team Jonge Dikkert


Onze creatieve chef Marcel Bonda maakt weer een heerlijk culinair menu dat u thuis kunt bereiden. Het onderstaande 4-gangenmenu geldt voor het komende weekend. Afhaaldagen vrijdag 23 & zaterdag 24 oktober. In het menu heeft u diverse keuzeopties en kunt u nu ook vegetarische gerechten bestellen. Zo stelt u het 4-gangenmenu samen naar eigen wens en behoefte en kunt u het met kaas ook uitbreiden naar 5 gangen. Tevens is het mogelijk om ons eigengemaakte brood & boter bij het menu te bestellen.

Maak het menu helemaal compleet met een van de bijpassende wijnpakketten en  bruisende Rosé Spumant of Vonkelbier als aperitief.
Let op! Het aantal menu’s is beperkt per weekend en op = op.

De onderstaande gerechten in het menu van Jonge Dikkert @ Home zijn door Michelin bekroond met een BIB Gourmand.

Team Jonge Dikkert


Het menu is telefonisch bestellen woensdag t/m vrijdag dagelijks vanaf 12:00 tot 17:00 uur. 020-6433333 of via onze website vanaf dinsdagavond www.jongedikkert.nl

Het menu is in ons restaurant af te halen. 
Betaling kan uitsluitend met pin, creditcard of contant (geen dinercheques of andere waardebonnen). 

Het menu is zo voorbereid dat u deze thuis in een handomdraai kunt bereiden zonder zelf echt in de pannen te moeten roeren. Aan de hand van de “hand-out” leest u hoe u het gerecht moet opwarmen en met het instructiefilmpje presenteert u het gerecht als Marcel zelf. U maakt voor uw gezelschap goede sier als topchef, succes verzekerd!  Dus u volgt ons stap voor stap, of u laat zich leiden door eigen creativiteit. Het is allemaal goed.





Jonge Dikkert @ Home 2.0

Afhaaldagen  vrijdag 23 & zaterdag 24 oktober 

4-gangenmenu € 39,50

Hamachi met passievrucht-pandanvinaigrette, radijsjes,
Oost-Indische kers en XO-saus
Of
Bloemkool beurre noisette De Jonge Dikkert
aardbei en verveine-vinaigrette, Rouvener kaas en amandel

*** 

Knolselderij en cepes-cremesoep met lavas, taleggio en peer De Jonge Dikkert

***

Zeeduivel, gebraisseerde ui, aardappel, peterselie,
gezouten citroen en romige kalfsjus 
Of
Eendenbout geconfijt met honing-specerijenlak, zoete aardappel, witlof en abrikoos
Of
Artisjok 'Barigoule' De Jonge Dikkert
wortel, knolselderij, lavas en gnocchi

*** 

Framboos, witte chocolade, citroen-pannacotta, limoenblad-karamel en honing


 
Kaas als extra 5e gang voor € 8,00 p.p.

Selectie van 5 kazen met garnituur en pane carasau


Naast onze bijpassende wijnpakketten is het mogelijk
om ons eigen brood & boter bij te bestellen. 

Onze bijpassende wijnpakketen

Wijnpakket 1       32,00      

Viognier Château Viranel:
Deze Viognier van Château Viranel is een frisse stijl viognier en heeft uitgesproken aroma’s van citrusfruit en witte bloemen. In de smaak fijne zuren met smaaktonen van citroen en grapefruit omringd door subtiele abrikoostonen.

Montepulciano d'Abruzzo Rosso Tralcetto - Cantina Zaccagnini:
Deze wijn heeft een robijnrode kleur in het glas en aroma’s van zwart fruit en kruiden. Bij dit glas proeft u zwarte kersen, bramen, toast en eucalyptus. Het volle fruitkarakter en de toegankelijke tannine maken deze wijn geschikt bij het hoofdgerecht.

 

Wijnpakket 2      32,00      

Domaine des Gardines Macon Villages:
Een chardonnay uit het zuidelijkste deel van de Bourgogne. Elegant, frisse zuren van limoen en een romige afdronk van brioche. De wijn is even op houten vaten gerijpt. Een ideale begeleider bij het voorgerecht van deze week. Daarnaast combineert de hoofdgerecht met vis ook erg goed door de zuren.

Ventoux Passe Colline - Balma Vénitia:
Lekker, stevig glas wijn met de juiste balans. Het is rond en fruitig, naast complex en smaakvol. In het glas veel zwart fruit, kruiden en zachte tannine. Heerlijk bij gegaard vlees. Deze wijn wordt gemaakt van syrah, carignan en cinsault.

Als suggestie voor een heerlijk aperitief.

Rosè Di Pinot Vino Spumante Ruggeri:
Begin het weekend goed met deze verfijnde rosé spumante! Deze wijn is al lange tijd favoriet bij onze gasten. Ideaal te serveren naast een portie kaas of charcuterie. Deze mousserende wijn heeft een zachte bubbel waardoor de tonen van rijp rood fruit goed proefbaar zijn. Gemaakt van de druiven pinot nero, pinot bianco en chardonnay, uit de heuvels van Alto Aldige in Noord-Italië.

"Vuurzee" Vonkelbier van De Goede & De Stoute:
Door gebruik te maken van champagnegist uit de beroemde Franse regio Reims krijgt Vuurzee haar uiterst aangename zachte mousse en haar licht minerale en lactische afdronk. De handgeplukte Hongaarse Pinot-Noir druiven zorgen ervoor dat Vuurzee een fruitig karakter krijgt. Hierdoor wordt de in bier zo typerende bitterheid mooi uitgebalanceerd.

‚ÄčSuggesties: De juiste drinktemperatuur van Vuurzee ligt rond de 8 graden en komt het best tot haar recht in een wijnglas of open flûte. Vuurzee laat zich perfect schenken voor het diner, als aperitief of met een amuse.

De Jonge Dikkert